1. /
    2. Za Kupce
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Kupaonica

Kako lako i učinkovito promijeniti kupaonicu?

Tražite li jednostavan način da svojoj kupaonici date novi izgled, ali rado biste izbjegli glomazno lomljenje starih pločica? Ponekad ne treba puno da se prostoriji doda zanimljiv karakter... U ovom ćemo članku navesti nekoliko zanimljivih rješenja koja će osvježiti i dati originalni karakter vašoj kupaonici!

Kako lako i učinkovito promijeniti kupaonicu?

Kako renovirati kupaonicu bez zamjene pločica?

Kada je u pitanju uređenje malih kupaonica, svaki detalj je bitan. Broj i raspored uređaja/namještaja polazište je od ključne važnosti u dizajnu cjelokupnog interijera. Stoga je u početnoj – ali i najvažnijoj fazi uređenja male kupaonice – vrijedno razmisliti koji nam je namještaj i oprema potrebna za svakodnevno korištenje kupaonice.

Interijer kupaonice baš kakav treba da bude

Na tržištu postoji mnoštvo originalnih i praktičnih rješenja zahvaljujući kojima će se naš namještaj/uređaji savršeno uklopiti u mali interijer. Ponekad se ipak može pokazati da nam je prostor premalen/ili će za konačni učinak biti bolje odreći se npr. perilice rublja u kupaonici i zamijeniti kadu tušem. Međutim, ne bismo trebali brinuti zbog takvog rješenja. Staklena tuš kabina bez kade dat će lakoću i prostranost cijelom interijeru. Perilica rublja, pak, odlično će se snaći i u drugom dijelu kuće, zahvaljujući čemu ćemo uštedjeti malo više prostora u kupaonici.

Kako lako i učinkovito promijeniti kupaonicu?

A što s mjestom za skladištenje sredstava za čišćenje, kozmetike ili ručnika? Kupaonica je jedan od elemenata cjeline našeg stana ili kuće, pa ako nemamo dovoljno prostora za odlaganje ručnika ili drugih higijenskih proizvoda u njoj, možemo ih staviti u ormariće koji se nalaze u drugim dijelovima kuće. U svoj kupaonski namještaj stavljajmo samo ono što nam je zaista potrebno.

Ideje za uređivanje malih kupaonica

Ako već smo rješili pitanje raspoređivanja namještaja i opreme, krajnje je vrijeme za igru bojama zidova i dodataka. Kuću ili stan obično uredimo u našem omiljenom stilu i njegove elemente dosljedno unosimo u svaki interijer. Zato naša kupaonica, iako prostorno ograničena, može odražavati ključne značajke danog stila, a pritom se savršeno uklopiti u ostatak stana.

Klasika - kombinacija bijele boje i drva

Mnogi se odlučuju za uvođenje bijele boje u kupaonicu. Bijela boja optički povećava prostor, dodaje mu sjaj i svjetlost, a u kombinaciji s drvenim elementima u potpunosti pokazuje svoje bogatstvo. Bijela boja je neutralna i nikada neće zasjeniti "ljepotu drva", naprotiv - lijepo će je istaknuti. Umjesto dodataka izrađenih od drva možete odabrati i keramiku koja izgleda kao drvene daske s glatkim bijelim pločicama.

Kako lako i učinkovito promijeniti kupaonicu?

Bojanje pločica vs naljepnice za pločice

Ako želimo renovirati kupaonicu s ograničenim budžetom, bez zamjene pločica, možemo obojiti staru glazuru. Samo uložite u odgovarajuću boju, otpornu na trljanje i vlagu. Možemo obojiti kako zidne pločice, tako i one na podu. Zahvaljujući tome, interijer naše kupaonice radikalno će promijeniti svoj ambijent. Alternativa ovom rješenju su naljepnice za pločice. Na tržištu postoji veliki izbor dezena i boja naljepnica, počevši od cvjetnih motiva, završavajući sofisticiranim i originalnim stilovima: marokanskim, portugalskim ili talijanskim. Stoga ako vam dosadile prethodne monotone pločice u kupaonici, vrijedi koristiti ovo rješenje. Jednostavno je i brzo, dok efekt oduševljenja je zajamčen!

Aranžman kupaonice - jeftini dodaci koji će osvježiti interijer

Ako imate prozor u kupaonici, stavite lijepu biljku na prozorsku dasku. Cvijeće uvijek oživi interijere, a uz to nam daje i kisik! Osim toga, ako se pitate što staviti preko starih pločica na podu, isplati se kupiti vinilnu prostirku u odgovarajućoj boji/stilu. To je ujedno lijep ukras te praktično i funkcionalno rješenje.

Kako lako i učinkovito promijeniti kupaonicu?

Niskobudžetna renovacija kupaonice

  • Trošak završne obrade kupaonice ovisi o mnogim čimbenicima, između ostalog od:
  • iskustva i opsega radova renovacijsko-građevinske ekipe
  • kvalitete materijala
  • površine kupaonice
  • lokacije

Procjena troškova vezanih za kupaonicu obično se dijeli na dva dijela - trošak kupovina i trošak rada. No, ako ne želimo vršiti generalno renoviranje, već malo osvježiti interijer, onda sigurno nećemo previše potrošiti. Moguća je i jeftina preobrazba kupaonice. Brza obnova ima brojne prednosti i ne morate ni dugo čekati efekte.
Nadamo se da smo vas inspirirali na male kupaonske promjene i da ćete neke od naših ideja iskoristiti u svojoj kući.

 

Pročitajte također:
Moderni aranžmani sive boje
01.02.2024

Moderni aranžmani sive boje

Siva ima mnogo imena. Iznenađeni? Pepeljasta, mélange, srebrna, siva - samo su neke od mnogih nijansi i opisa ove bezvremenske i elegantne boje. Sivi dodaci uklapaju se u svaki interijer i čine da prostorija dobija nevjerojatan karakter. To može biti bilo što - jastuci, staklene slike, vaze, fototapeta, stolnjak, saksije. Ograničeni ste samo svojom maštom.

više
Kako urediti malu spavaću sobu? Provjerite naše ideje!
01.02.2024

Kako urediti malu spavaću sobu? Provjerite naše ideje!

Selite li se u stan u kojem se veliki snovi trebaju zatvoriti u malenom prostoru? Bez sekiracije! Reći ćemo vam kako urediti malu spavaću sobu u nekonvencionalnom stilu. Savjetovat ćemo šta vrijedi odabrati, a što nikako ne treba činiti. Bit će kratko i sažeto – nema šanse da zaspite dok čitate!

više