1. /
    2. Korisne informacije
    3. /
    4. Reklamacije i povrati

Reklamacije i povrati internet trgovina tulup.hr

REKLAMACIJE

1. Jamstveni rok za proizvode ponuđene u našoj trgovini je 12 mjeseci.

2. Prodavatelj odgovara pred Kupcem ako Roba ima fizički ili pravni nedostatak (jamstvo).

3. Ako Roba ima nedostatak, Kupac ima pravo:

a) podnijeti izjavu volje, o namjeri sniženja cijene ili odstupiti od Ugovora o prodaji, osim ako Prodavatelj odmah i bez nepotrebnih neugodnosti za Kupca zamijeni Robu s nedostatkom Robom bez nedostataka ili ukloni nedostatak. Ovo ograničenje ne vrijedi ako je Roba već zamijenjena ili popravljena od strane Prodavatelja.

b) zahtijevati zamjenu Robe s nedostatkom Robom bez nedostataka ili uklanjanje nedostatka. Prodavatelj je dužan Robu s nedostatkom zamijeniti Robom bez nedostataka ili ukloniti nedostatak u razumnom roku bez pretjeranih neugodnosti za Kupca

4. Kupac koji ostvaruje prava iz jamstva dužan je predmet s nedostatkom dostaviti na adresu Prodavatelja. U slučaju Kupca koji je Potrošač, trošak dostave snosi Prodavatelj.

5. Sve reklamacije vezane uz Robu ili provedbu Kupoprodajnog ugovora, Kupac može podnijeti u pisanom obliku ili elektroničkom poštom na adresu Prodavatelja. Podnošenjem reklamacije u elektroničkom obliku na adresu info@tulup.hr ubrzat ćete vrijeme obrade reklamacije.

6. Prodavatelj će u roku od 14 dana od dana podnošenja zahtjeva s reklamacijom odgovoriti na reklamaciju Robe ili reklamaciju vezanu za realizaciju Ugovora o kupoprodaji koju je prijavio Kupac.

7. Osnova za podnošenje reklamacije su tehnički nedostaci proizvoda kao što su:

- pogrešna veličina,

- pogrešan kadar,

- pogrešna vrsta materijala

- nedostatak bilo koje komponente iz narudžbe

8. Reklamaciji ne podliježu:

-Prijava da motivi kao što su: šljokice, zlato, srebro beton, mramor, zahrđali metal, drvo i sl. ne izgledaju kao pravi. Motivi se tiskaju i zato se mogu izgledom razlikovati od stvarnih ekvivalenata. Refleksi svjetla nisu elementi grafike.

- Razlika u bojama. Nijanse gotovog proizvoda mogu malo odstupati od vizualizacije zbog kalibracije monitora na kojem se artikli pregledavaju, tiskarskog stroja i vrste korištene tinte - razlika u nijansama nije razlog za reklamaciju.

- Prethodna narudžba je imala drugačiju boju. Narudžbe kreirane u drugom vremenskom okviru u slučaju ponovnog naručivanja robe mogu se malo razlikovati u nijansama i kadru, jer se svi proizvodi proizvode nakon zaprimanja narudžbi.

- Mehanička oštećenja (ingerencija u proizvod, opekline, nepravilna uporaba)

- Jamstvo ne pokriva LED rasvjetu ili satni mehanizam.

 

POVRATAK

UPUTE O ODUSTAJANJU OD UGOVORA

1. Kupac ima pravo odustati od kupoprodajnog ugovora u roku od 14 dana bez navođenja ikakvog razloga. Rok za odustajanje od ugovora istječe nakon 14 dana od dana kada je Kupac došao u posjed posljednjeg artikla ili na koji je treća osoba koja nije prijevoznik i koju je kupac naznačio došla u posjed posljednjeg artikla.

2. Kako bi ostvario pravo na odustajanje od ugovora, Kupac treba obavijestiti Prodavatelja (Drukarnia Piga Sp. z o.o., ul. Przemysłowa 60, 43-100 Tychy, TEL: +40 312294741 o svojoj odluci o odustajanju od ovog ugovora putem nedvosmislene izjave.

3. Kako bi se ispoštovao rok za odustajanje od ugovora, izjavu o odustajanju od ugovora trebate poslati na e-mail adresu Prodavatelja info@tulup.hr prije isteka roka od 14 dana od dana isporuke robe. Uzorak relevantne izjave može se naći na kraju ovih pravila.

4. Prodavatelj ne snosi troškove prijevoza povezane s povratom robe od strane Kupca usljed odustajanja od ugovora.

5. Roba se mora poslati natrag u roku od 14 dana od trenutka podnošenja izjave o odustajanju od ugovora.

 

Posljedice odustajanja od ugovora

1. U slučaju odustajanja od ovog ugovora, Prodavatelj vraća sve uplate primljene od Kupca. Prodavatelj je dužan nadoknaditi potrošaču troškove dostave naručene robe – do iznosa koji odgovara najjeftinijoj opciji dostave dostupnoj u danoj ponudi.

2. Povrat se vrši istim metodama plaćanja koje je Kupac koristio u izvornoj transakciji, osim ako se Kupac i Prodavatelj ne dogovore drugačije.

3. Sredstva će biti vraćena najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je Prodavatelj obaviješten o odluci o ostvarivanju prava na odustanak od ugovora. Povrat novca može biti zadržan dok ne primimo artikl ili dok nam ne dostavite dokaz da ste ga poslali natrag, ovisno o tome što se dogodi prije.

4. Kupac je odgovoran i za smanjenje vrijednosti predmeta koje nastaje uporabom na drugačiji način nego što je to bilo potrebno za utvrđivanje prirode, karakteristika i funkcioniranja predmeta.

5. Pravo kupca na odustanak od ugovora ne primjenjuje se u sljedećim slučajevima:

– ugovora u kojima je predmet usluge neprefabricirani predmet, izrađen prema specifikaciji potrošača ili koji služi za zadovoljenje njegovih individualnih potreba,

- ugovora u kojima je predmet usluge artikl koji se isporučuje u zapečaćenom pakovanju, koji se ne može vratiti nakon otvaranja paketa zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga, ako je paket otvoren nakon dostave

 

UZORAK OBRASCA ODUSTAJANJA OD UGOVORA:

Kliknite za preuzimanje

(ovaj obrazac potrebno je popuniti i vratiti samo ako želite odustati od ugovora)

– Primatelj: Drukarnia Piga Sp. z o. o., ul. Przemysłowa 60, 43-100 Tychy

– Ovim putem obavještavam da odustajem od ugovora o kupoprodaji sljedećih stavki:

– Datum kupnje:

– Broj narudžbe (iz obavijesti o izvršenju kupnje)

– Ime i prezime Kupca

– Adresa Kupca (isporuke robe)

– Datum podnošenja izjave o odustajanju od ugovora

– Broj bankovnog računa za povrat

– Razlog povratka (molimo odaberite broj s donjeg popisa)*

– Potpis Kupca (samo ako se obrazac šalje na papiru)

Razlog povratka*:

1 - ne sviđa mi se

2 - loša kvaliteta

3 - pogrešna veličina

4 - opis robe nije u skladu s isporučenom robom

5 - bez razloga

Molimo vas da nas obavijestite o svom odustajanju od ugovora putem e-pošte na adresu info@tulup.hr

Ovo će ubrzati proces povrata novca za vašu narudžbu.