1. /
    2. Za Kupce
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Vodič

Kako urediti malu spavaću sobu? Provjerite naše ideje!

Kako urediti malu spavaću sobu?

Selite li se u stan u kojem se veliki snovi trebaju zatvoriti u malenom prostoru? Bez sekiracije! Reći ćemo vam kako urediti malu spavaću sobu u nekonvencionalnom stilu. Savjetovat ćemo šta vrijedi odabrati, a što nikako ne treba činiti. Bit će kratko i sažeto – nema šanse da zaspite dok čitate!

Kako urediti spavaću sobu - dobar savjet uvijek dobro dođe

Kada razmišljamo o tome kako urediti spavaću sobu, često ne shvaćamo snagu boje koja će se pojaviti na zidovima. A ona je bitna! Boje zidova koje mogu ukrasiti modernu spavaću sobu u stanu ili većoj kući prije svega su tipovi navedeni u nastavku.

  • Plava – asocira sa sigurnost i donosi ugodan umirujući učinak. Međutim, morate pripaziti na odabir odgovarajućih nijansi – plava boja može jako ohladiti interijer, a o “zaleđivanju atmosfere” u spavaćoj sobi nitko ne želi čuti!

  • Bijela – klasična, univerzalna, uvijek u trendu i prikladna. Pristaje uz sve boje namještaja, a šarene dodatke stavlja u prvi plan. Obožava minimalističke interijere, ali dobro se snalazi i u boho stilu. Bezvremenska je, ali i teško je održavati čistom!

 
Kako urediti malu spavaću sobu?
 
Kako urediti malu spavaću sobu?
 
Kako urediti malu spavaću sobu?
 
Kako urediti malu spavaću sobu?
 
Kako urediti malu spavaću sobu?
 
  • Zelena - u zadnje vrijeme stječe popularnost. Najčešće posežemo za tamnom nijansom zelene boje, kombinirajući je s crnom i zlatnom. Ovo je lijepa kombinacija, no preporučujemo je za veće prostore u koje često dolazi sunce. U suprotnom možemo prekomjerno "opteretiti" sobu.
  • Ružičasta - vrlo djevojačka i slatka. Iako pomaže u smanjivanju stresa i umirujuće utiče na dušu, za njom treba posegnuti s dužnim oprezom - pogotovo ako će se u spavaćoj sobi naći i predstavnik muškog svijeta!
  • Siva – jedna od najpopularnijih boja u suvremenim interijerima. I to ne čudi - elegantna je i prilično univerzalna. Dobro se snalazi u kombinacijama s bijelim i crnim namještajem. Ne smetaju joj šareni dodaci. Kao i u slučaju plave boje, bolje da biramo njezine toplije nijanse. Također je dobro kombinirati sivu boju s bijelom na preostalim zidovima - posebno kada je u pitanju uređenje male spavaće sobe.

Boje za malu spavaću sobu trebaju biti prilično prigušene – preporučujemo boje zemlje koje doživljavaju sad pravi preporod te nježne pastelne boje. Za ljubitelje jačih elemenata dobro rješenje mogu biti na primjer fototapete koje će interijer učiniti dinamičnijim i originalnijim, ali istovremeno u kombinaciji sa jarkim bojama neće optički smanjiti prostoriju

Kada tražimo ideje za malu spavaću sobu, uzmimo u obzir i specifičnost našeg stana. Ako je to mračna prostorija, bolje da odustanemo od jednako dubokih boja. Štoviše, dobro je se poigrati s formom i materijalima - na primjer, sjajne fronte dobro reflektiraju svjetlost, čineći prostoriju svjetlijom.

Kako urediti malu spavaću sobu?

Mala spavaća soba s ormarom može se opremiti kliznim vratima s ogledalima – to je provjereni način optičkog povećanja prostora i udobnosti korištenja – nestaje problem mjesta na zidu za vješanje ogledala. I uvijek znaš da dobro izgledaš! Nakon prigodnog uvoda, možemo prijeći na pojedinosti...

Kako urediti malu kvadratnu spavaću sobu?

Stojite usred kvadratne sobe koja treba postati vaša spavaća soba iz snova i ne znate što biste s njom? Mi već znamo - i rado ćemo pomoći! Prije svega, imate razloga za zadovoljstvo - ova soba je vrlo lijepog oblika i pruža brojne mogućnosti za aranžman! Krevet i ormare praktički možete postaviti bilo gdje, sve dok prostor to dopušta.

Naš prijedlog? Vaša mirna luka u svakodnevnom životu!

Zidove male kvadratne spavaće sobe bojimo nježnom bež bojom u toploj nijansi. Ova boja voli bijele okvire, vrata te krevet u istoj boji. Možete se odlučiti i za nešto nekonvencionalnije fototapetu za malu spavaću sobu u bež nijansi s vrlo nježnim bijelim motivom. Nalijepite je na jedan od zidova. Namještaj za malu spavaću sobu ne mora biti klišeiziran i beskarakterni - ne, ne! Predlažemo vam, na primjer, moderan krevet s metalnim, više ukrasnim okvirom. Lagan je u formi izražaja, a kod malih prostora to je vrlo važno!

Kako urediti malu spavaću sobu?

Kako biste koloristiku učinili zanimljivijom, možete odabrati sofisticiranu boju namještaja - na primjer, tirkizni ormar (dobro je ako ga uspijete uskladiti sa sjajnim frontama) ili komodu. Ako uređujete malu spavaću sobu - ova posljednja se može koristiti i kao noćni ormarić!

Zidovi u spavaćoj sobi su dobro mjesto za plakate i slike. Vješajte ih u oblak kreiran na temelju različitih veličina okvira ili se odlučite za minimalističke biljne motive na platnu. Obavezno u bojama koje odgovaraju onima koje se koriste u prostoriji - kako bi se održala skladna atmosfera. Još samo jute tepih i gotovo je!

Kako urediti malu spavaću sobu u stanu u modernom stilu?

Mala spavaća soba u stanu može se pokazati kao vaše veliko kraljevstvo noćnih tajni i ugodnih jutra. Pitate li se kako ju urediti kako biste nju učinili omiljenim mjestom u vašem stanu? Dajemo savjete.

Zidove bojimo u bijelo. Međutim, dosada ne dolazi u obzir - čak i uska spavaća soba u stanu može biti uređena na nekonvencionalan način. Naš recept? Zanimljiva fototapeta! Za romantičarku nudimo šarmantne božure. Ljubiteljica minimalističkijih dezena vjerojatno će se snaći u društvu geometrije koja čini motiv saće. Onima koji uvijek traže najmodernije motive – još uvijek dobrodođe monstera.

Kako urediti malu spavaću sobu?

Kao što možete vidjeti, zidovi u spavaćoj sobi (inspiracije navedene gore su kap u oceanu mogućnosti!) mogu se odjevati u detalje i na temelju toga potpuno promijenjivati svoj karakter. Međutim, neka uvijek bude u vašem stilu - to je put do neprocjenjivog osjećaja ugode. Niste uvjereni da će se fototapeta dobro pokazati u vašem prostoru? Ostanite vjerni bojama zemlje i ukrasite jedan od zidova slikom u prigušenim bojama.

Namještaj za malu spavaću sobu – bez obzira koju fototapetu odaberete, najbolje ga držati u svijetlim bojama – bijela ili breza bit će savršena. Monstera ima slabost prema crnoj boji - ne savjetujemo vam da se odlučite za veliki ormar u ovoj nijansi - to bi moglo opteretiti prostor. Međutim, okvir kreveta trebao bi odgovoriti zadatku i lijepo kontrastirati tamnozelenoj boji lišća.

U ovom uređenju male spavaće sobe dobro će se pokazati i zlato – poigrajte se detaljima i začinite prostor prstovetom bogatstva.

Onda živite i spavajte sa zadovoljstvom!

Pročitajte također:
Moderni aranžmani sive boje
01.02.2024

Moderni aranžmani sive boje

Siva ima mnogo imena. Iznenađeni? Pepeljasta, mélange, srebrna, siva - samo su neke od mnogih nijansi i opisa ove bezvremenske i elegantne boje. Sivi dodaci uklapaju se u svaki interijer i čine da prostorija dobija nevjerojatan karakter. To može biti bilo što - jastuci, staklene slike, vaze, fototapeta, stolnjak, saksije. Ograničeni ste samo svojom maštom.

više
Kako lako i učinkovito promijeniti kupaonicu?
01.02.2024

Kako lako i učinkovito promijeniti kupaonicu?

Tražite li jednostavan način da svojoj kupaonici date novi izgled, ali rado biste izbjegli glomazno lomljenje starih pločica? Ponekad ne treba puno da se prostoriji doda zanimljiv karakter... U ovom ćemo članku navesti nekoliko zanimljivih rješenja koja će osvježiti i dati originalni karakter vašoj kupaonici!

više