Moderni aranžmani sive boje

Moderni aranžmani sive boje

Siva ima mnogo imena. Iznenađeni? Pepeljasta, mélange, srebrna, siva - samo su neke od mnogih nijansi i opisa ove bezvremenske i elegantne boje. Sivi dodaci uklapaju se u svaki interijer i čine da prostorija dobija nevjerojatan karakter. To može biti bilo što - jastuci, staklene slike, vaze, fototapeta, stolnjak, saksije. Ograničeni ste samo svojom maštom. Ako sanjate o osvježivanju svog stana, pročitajte sljedeći članak i saznajte kako jednostavno promijeniti svoja četiri kuta odabirom modernih i elegantnih dodataka sive boje.

Dnevni boravak u sivim nijansima - elegancija u kombinaciji sa šarmantnom jednostavnošću

Velik broj ljudi odlučuje se urediti dnevni boravak u sivim bojama. I nije ni čudo, jer interijer u sivoj boji i njezinim nijansama daje protoriji originalan i jedinstven karakter. No, nije samo siva boja ono što naš dnevni boravak čini dostojanstvenijim. Ključnu ulogu igraju također dodaci i njihove boje. Ali krenimo od početka. Koju nijansu sive izabrati za naš dnevni boravak?

 
Moderni aranžmani sive boje
 
Moderni aranžmani sive boje
 
Moderni aranžmani sive boje
 
Moderni aranžmani sive boje
 
Moderni aranžmani sive boje
 

Koje će boje pristajati uz sivu?

Prvo, dobro pogledajmo našu dnevnu sobu. Ako nam je dnevni boravak mali, ne isplati se bojati zidove u tamno sivu boju, takvi zidovi, čak ni u kombinaciji sa svijetlim dodacima, neće nam dati zadovoljavajući učinak. Stoga se u ovom slučaju vrijedi usredotočiti na svijetlu, bijelu boju zidova i dodatke u sivoj ili žuto-sivoj boji. Ovo rješenje optički će povećati naš dnevni boravak i dodati mu malo elegancije. Štoviše, žuti dodaci u obliku npr. jastuka ili fotelje uljepšat će i oživjeti prostoriju čak i u najmračnijim danima.

Još jedan zanimljiv prijedlog je kombinacija sive i njezinih nijansi s drvenim namještajem. Drveni namještaj daje dnevnom boravku ugodnu atmosferu, a cijela soba izgleda ukusno. Osim toga vrijedi dodati pregršt zelene boje - to može biti cvijeće, nježni zeleni motivi na naslonima. Zelena boja smiruje, opušta, a također je zanimljiv prijedlog za ljude koji vole prirodu.

Kombinacija sive i crne boje također je vrlo zanimljiv prijedlog u, moglo bi se reći, muškom stilu. Crna sofa, stolić, elegantni crni dodaci... ali kako biste rasvijetlili unutrašnje zidove, vrijedi ih obojiti u svijetlo sivu boju i kombinirati s bijelim namještajem - npr. bijelom policom za knjige ili TV ormarićem.

Staklene slike i ostali zidni ukrasi

Mišljenja smo da ništa ne dodaje toliko privlačnosti kao staklene slike. Mogu se ovjesitit bilo gdje - u kuhinji, spavaćoj sobi, dnevnom boravku. One su moderan i elegantan ukras. Sivi motivi, poput prirode, krajolika ili apstrakcije, interijeru daju ozbiljnost i dostojanstvo. Naravno, možete se odlučiti i na ostale zidne dodatke. Tamno sivi multi-okviri ili cvjetnjaci zanimljiva su ideja.

Moderni aranžmani sive boje

Macrame ukrasi također su vrlo popularni u posljednje vrijeme. Odabirom sivih modela ići ćete u korak s aktualnim trendovima. Ovaj tip ukrasa najbolje stoji na bijelim i svijetlim zidovima, no cijeli ambijent ovisi o vama i vašoj viziji. Uvijek možete ovjesiti dodatne sive police ili cotton balls lampice od ratana.

Što učiniti - zalijepiti fototapetu ili obojiti zid?

Kada su sivi aranžmani u pitanju, vrlo moderno izgledaju sobe, u kojima je jedan zid obojen baš ovom bojom. Međutim, to se dobro pokazuje u velikim i prostranim prostorijama. U malim sobama postoji rizik da će pepeljasta boja vizualno smanjiti interijer. To ne znači da u ovoj situaciji nema priče o sivim dodacima.

Moderni aranžmani sive boje

Ovdje je idealno rješenje fototapeta. Pogotovo varijanta s dubinom, odnosno ona koja prikazuje stepenice, tunel ili hodnik. Zahvaljujući tome, soba će se vizualno proširiti, a siva boja će odraditi ostali posao. Međutim, imajte na umu da ako se odlučite za takvo rješenje, ne biste trebali pretjerivati s drugim dodacima. Fototapeta ima takvu osobinu, da dominira u prostoriji, pa dodatni ukrasi mogu izledati kičasto. Najvažnija je umjerenost i dobar ukus.

Zidni ukrasi to nije sve

Zidni ukrasi su jedno, ali možete se odlučiti i na druge sive dodatke. To je izuzetno univerzalna boja, tako da nije ni bitno kakvu sofu ili ormar imate. Stvarno imate mnogo mogućnosti. Pogotovo da, na primjer, sivi jastuci uvijek izgledaju sjajno. Kao i stolnjak, vaza ili saksije. One posljednje lijepo se kombiniraju sa zelenom bojom.

Možete odabrati i sivu kutiju za papirnate maramice, zavjese, sat, prekrivač, tepih i što god vam padne na pamet. Zato što je siva boja trenutno u trendu, mnoge dodatke u ovoj boji pronaći ćete u gotovo svakoj trgovini. Dakle, ako želite da siva boja zavlada i vašom kućom - nemojte se oklijevati. Već danas dopustite sebi mali užitak u obliku kupnje.

Pročitajte također:
Kako lako i učinkovito promijeniti kupaonicu?
01.02.2024

Kako lako i učinkovito promijeniti kupaonicu?

Tražite li jednostavan način da svojoj kupaonici date novi izgled, ali rado biste izbjegli glomazno lomljenje starih pločica? Ponekad ne treba puno da se prostoriji doda zanimljiv karakter... U ovom ćemo članku navesti nekoliko zanimljivih rješenja koja će osvježiti i dati originalni karakter vašoj kupaonici!

više
Kako urediti malu spavaću sobu? Provjerite naše ideje!
01.02.2024

Kako urediti malu spavaću sobu? Provjerite naše ideje!

Selite li se u stan u kojem se veliki snovi trebaju zatvoriti u malenom prostoru? Bez sekiracije! Reći ćemo vam kako urediti malu spavaću sobu u nekonvencionalnom stilu. Savjetovat ćemo šta vrijedi odabrati, a što nikako ne treba činiti. Bit će kratko i sažeto – nema šanse da zaspite dok čitate!

više